Gå direkt till textinnehållet

En fulltid, fullstack-utvecklare Remote i Brasilien

Gillar att resa och att jobba på distans och tog möjligheten när den dök upp

Långt bort men ändå nära kunden

På Cloudspin uppmuntrar vi att jobba där du trivs oavsett vart du befinner dig i världen. När tillfället dök upp för Etem att bo med flickvännen i Brasilien under en längre period så tog vår automationsintresserade Etem Mol-Ogly chansen. Etem gillar dessutom att resa och då kändes Sydamerika som en bra plan.

När vi nu i slutet av november sitter och huttrar över gråkalla mörka dagar så njuter Etem istället av sol och 23-gradig värme samtidigt som han utför jobbet remote. Han reste väldigt mycket i Europa under studietiden vilket väckte en nyfikenhet av att se världen. Och som den simintresserade person han är så kan han bättre utnyttja detta fritidsintresse i Sao Paolo istället för att Crawla i Kalix River som inom kort bara erbjuder isvak som bad.

Yrkesmässigt har Etem en bakgrund som backend-utvecklare och har under de senaste åren arbetat med cloud-infrastruktur och utveckling. Han har en förkärlek för AWS och deras tjänster
Han gillar att arbeta på ett sätt där man designar mjukvarulösningar väl från början och på så sätt undvika problem istället för att behöva lösa dem senare. Det är hans motto inom programmering i alla fall.

Och Etem vilka utmaningar har jobbet i Brasilien inneburit?
”Utmaningarna har väl varit att behöva gå upp fyra timmar tidigare här för att kunna vara med på möten. Sen har jag blivit snabb på att montera ihop ett mindre kontor, kontorsstol, bord med mera. Sen arbetsmässigt fick jag i rask takt sätta mig in i Angular då mitt nuvarande uppdrag kräver det. Men utmaningar är till för att lösas och det har gått bra trots att jag tidigare inte har arbetat så mycket med front end frameworks.”

Etem har just nu ett heltidsuppdrag som fullstack-utvecklare och han kommer stanna i Brasilien åtminstone fram till januari 2023. Och under tiden i Brasilien ser Etem fram emot att bland annat kolla in fotbolls-VM från ett fotbollstokigt land samt att få fira jul och nyår i på ett helt annat sätt än vad vi gör i Sverige.
Vill du komma i kontakt med Etem om hur det är att jobba på Cloudspin på distans eller har några andra funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig.